Country Life Javorový sirup Grade C Bio 250ml

159,00 

Katalogové číslo: 5f66fbac-4d51-4986-9fff-e453256c46fe Kategorie: ,

Javorový sirup vás překvapí svou karamelovou vůní a chutí. Navíc má nízký glykemický index, a tak je vhodný pro diabetiky i jako sladidlo při hubnutí. Ochutnejte javorový sirup přímo z Kanady.

  • nízký glykemický index (43)

  • vhodný i pro diabetiky i při hubnutí

  • obsahuje velké množství prospěšných polyfenolů

  • působí proti bakteriálním infekcím

  • ekologického zemědělství

Co javorový sirup obsahuje?

Javorový sirup obsahuje přes 50 účinných látek, převážně polyfenolů, blahodárně působících na lidský organismus. Dále v něm najdete poměrně významné množství draslíku, vápníku, hořčíku a železa, ale vzhledem k tomu, že javorový sirup pravděpodobně nebudete pít po litrech, není jejich obsah v sirupu až natolik zásadní. Co by vám však nemělo uniknout, je synergický účinek javorového sirupu a antibiotik. Bylo totiž prokázáno, že výtažek z javorového sirupu oslabuje bakterie a ty pak lépe reagují na léčbu antibiotiky. Javorový sirup sice nepůsobí proti bakteriím tak silně, ale i tak byste jeho užívání měli během příští antibiotické kúry určitě vyzkoušet.

Antioxidační a prozánětlivé účinky javorového sirupu oceníte především při bakteriálních infekcích, ale pomáhají například i při léčbě rakoviny, Alzheimera a navzdory jeho sladkosti jím mohou sladit diabetici. Glykemický index javorového sirup je jen 43, tedy nízký, proto vám po jeho konzumaci nevylétne hladina krevního cukru prudce nahoru.

Odkud javorový sirup Country Life pochází?

Javorový sirup je vlastně zahuštěná míza z javorů pěstovaných v Kanadě. Z té, především pak z provincie Québec, pochází až 90 % světové produkce javorového sirupu. Jak jsou javory pro Kanadu důležité, dokazuje ostatně přítomnost javorového listu na kanadské vlajce.

Na výrobu 1 litru javorového sirupu Country Life je potřeba 30-50 litrů javorové mízy. Toto množství vyprodukuje jeden javor během zhruba 14 dnů. Z mízy se varem odstraní voda, až zhoustne a obsažený cukr zkaramelizuje a vznikne populární sladidlo. Tento způsob výroby javorového sirupu vynalezli už Indiáni. Stačí brzy zjara, kdy se javory probírají po zimě k životu a živiny z kořenů putují do poupat, navrtat kmen stromu a sbírat vyteklou šťávu. Tady je vhodné poznamenat, že stromy při tomto způsobu sběru musí být minimálně 40 let staré, neutrpí žádnou velkou škodu a rostou dále.

Jak javorový sirup chutná?

Díky tomu, že projde varem, javorová šťáva zkaramelizuje a sirup voní a chutná po karamelu. Typickou je jeho jemnost a hebkost. Javorový sirup je tekutější než například datlový či agávový sirup, proto buďte při slazení opatrní.

K čemu se dá javorový sirup použít?

Jakmile začnete pátrat po javorovém sirupu, záhy zjistíte, že existuje několik tzv. stupňů označovaných písmeny AA, A, B, C a D. Říká se, že nejkvalitnější bývá světlý sirup, ovšem výzkum prokázal, že právě v tmavém sirupu najdete nejvíce prospěšných polyfenolů. Je tedy pouze na vás, jakou barvu sirupu si vyberete. Světlý sirup Country Life se perfektně hodí k lívancům a waflím, tmavý zase k vaření a pečení.

Jak javorový sirup používat?

Javorový sirup Country Life sice obsahuje množství prospěšných látek, ale při jeho konzumaci nezapomínejte na to, že se pořád jedná o cukr, i když v jiné, chutnější podobě. Proto s ním také tak zacházejte. Výborný je k polití lívanečků, vaflí, dezertů, zmrzlinových pohárů. Osladíte s ním také krémy a tvarohy, případně čaj a kávu. Javorový sirup používejte všude tam, kde byste použili bílý cukr.