NATU Mandlový protein 200g Bio

229,00 

Katalogové číslo: 6d143104-5b5f-41e5-8c2c-7fe4e3705850 Kategorie: ,

Mandlový protein je skvělým zdrojem bílkovin pro sportovce, vegany i vegetariány. Bílkoviny přispívají k růstu a udržení svalové hmoty a starají se o normální stav kostí. Kromě toho je mandlový protein bohatý také na vlákninu.

Výroba mandlového proteinu
Prášek 50% mandlového proteinu se získává mechanickým lisováním blanšírovaných mandlí. Oddělí se částečně tuk, který se využívá na výrobu mandlového oleje a sacharidy. Vzniklá hmota se nadále vysuší a zcedí.

Mandlový protein mimo kvalitního spektra bílkovin obsahuje 14% obsah vlákniny a široké spektrum vitamínů a minerálních látek zvláště pak vápníku.

Výhody
•neobsahuje lepek, laktózu
•vhodný pro vegany a pro vegetariány
•lahodná krémová chuť a konzistence
•14 g bílkovin v 1 dávce (30 g)
•nízký obsah tuků (17 g)
•14% podíl vlákniny

Doporučené dávkování:
Dávkování je velmi individuální a je třeba zohlednit fyzickou aktivitu, obecná doporučení jsou 1–2 polévkové lžíce (15–30 g) denně.
Z jedné 30 g dávky dostanete 14 g bílkovin.

TIP: Mandlový protein rozmíchejte ve svém oblíbeném smoothie nebo ho přidejte do snídaňových kaší, jogurtů, müsli či do těsta při pečení. Své využití má také v RAW kuchyni. V receptech nahraďte část mouky mandlovým proteinem. Obohatí těsto chuťově i nutričně.

Doporučení: Není vhodný pro děti a těhotné ženy.

Věděli jste, že?
V jedné mandli je 0,25 g proteinu? K získání 14 g mandlového proteinu byste museli sníst cca 60 mandlí.