Ovocňák Mošt jablko lesní ovoce 250 ml

29,00 

Katalogové číslo: 661c68eb-1b2b-4811-aedd-88ab292a333c Kategorie: ,

Ovocňák Mošt jablko a lesní ovoce 250 ml

Přírodní šťáva z jablka a nezaměnitelné chuti lesního ovoce. Kombinace ovoce, které zaručeně nikdo neodolá. Kromě báječné chuti je v lesním ovoci i spousta velmmi důležitých látek pro lidské tělo. Díky šetrné pasteraci při 82 °C byly zachovány téměř všechny důležité látky.

Co lesní ovoce obsahuje?

Jahody obsahují vitamíny řady A, B, C a E. Nejvýznamnější podíl má ve vitamínech vitamín C, jenž je v jahodách zastoupen v množství srovnatelném s citrusovými plody. Plody jahod mají také velké zastoupení organických kyselin, jako jsou například kyselina jablečná, kyselina citrónová nebo kyselina ellagová, která je známa jako velmi dobrá prevence proti nádorovým chorobám. Z minerálních látek zde najdeme draslík, hořčík, vápník, síru, či atypické stopové prvky jako bor, fluor, kobalt a molybden. Jahody podporují krevní oběh v pohlavních orgánech, působí proti vzniku močových a žlučových kamenů a pomáhají při léčbě chorob srdce.

Maliny obsahují vitamíny řady A, B, C a P. Stejně jako u jahod, mají maliny velmi vysoký obsah vitamínu C, který posiluje imunitní systém a stejně jako vitamín P má velmi silné antioxidační účinky. Maliny mají také ve větším množství zastoupen vitamín A, jenž je klíčový pro zrak a celkové zdraví oka. Zastoupení tříslovin umožňuje odstranění přebytečných tekutin z těla. Díky jejich velmi silných antioxidačních účincích jsou dobrými pomocníky v boji proti všem zánětlivých chorobám. Z minerálních látek jsou zde zastoupeny hlavně vápník a zinek.

Černá jeřabina, známá také jako arónie má vysoký obsah vitamínů A, C, P a v menším množství také vitamín B. Ne nadarmo se říká, že arónie je jeden z největších antioxidantů v ovocné říši. Vitamíny C a P tomuto faktu napomáhají a vysoký obsah vitamínu A chrání oči proti poškození UV zářením. Z řad stopových prvků obsahuje arónie hlavně draslík, hořčík, vápník, železo, zinek, měď, jód a mangan. Vysoký obsah organických kyselin, jako například kyselina jablečná, vinná či jantarová, která se vyskytuje v Krebsově cyklu, jedné z částí chemických reakcí získávající energii. Arónie má příznivý vliv na cévy a srdce, odtraňuje těžké kovy z těla, zmírňuje chudokrevnost a pomáhá funkci štítné žlázy.