PROBIO Pšenice červená 500g Bio

33,00 

Katalogové číslo: 4123fee2-cd71-4af7-a690-90fe509cd666 Kategorie: ,

Červená pšenice je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví.

Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Jak na červenou pšenici v kuchyni? Po uvaření lze červenou pšenici využít do salátů, polévek, zapékaných pokrmů, jako přílohu, apod.

Pro ještě lepší stravitelnost namočte pšenici na 12-24 hodin do osolené vody s 2 lžícemi jablečného octa. Nádobu uzavřete. Tím pšenici „nafermentujete“ a zlepšíte vstřebávání všech živin.

Po namletí se pšenice hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod. Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou. Pšenice je vhodná také na klíčení a svou barevností oživí každý pokrm.