Rapunzel Ocet balzamikový Modena Bio 500ml

139,00 

Katalogové číslo: 36f92742-38db-4cdc-b688-7adab348cdde Kategorie: ,

Balzamikový ocet je regionální specialitou, která se vyrábí výhradně v severní italské provincii Modena. Připravuje se kvašením vybraných místních odrůd hroznového vína BIO, mezi kterými vynikají Trebbiano a Lambrusco. Během následného dozrávání v dřevěných sudech získává balzamikový ocet svou charakteristickou vůni a nerozbitnou kytici, která je určena harmonickou rovnováhou kyselých a sladkých.

Balzamikovým octem se ochucují ryby, zeleninové pokrmy, ovoce, omáčky, saláty, marinády a je nepřekonatelný v kombinací mozzarelly, rajčat a čerstvé bazalky, která je ochucena olivovým olejem a balzamikovým octem. Balzamikový ocet patří do studené kuchyně, ale pokud chcete udělat horké jídlo, nezapomeňte, že má být přidán na konci tepelného zpracování, jinak ztratí svou typickou chuť.